Ulica slavnih – Opatija

PRVIH osam zaslužnih dobilo je danas svoje zvijezde u Hrvatskoj ulici slavnih na šetalištu Slatini u Opatiji.

Zvijezde su dodijeljene u četiri kategorije: za znanost, kulturu i umjetnost, šport i u kategoriji “Elite”, po magazinu, nositelju projekta. U svakoj od četiriju skupina po jednu zvijezdu dobili su živući ljudi i četiri posmrtno.

U kategoriji znanosti u Hrvatskoj ulici slavnih od danas su Miroslav Radman i Nikola Tesla, u kulturi i umjetnosti Dragutin Tadijanović i Miroslav Krleža te športu Janica Kostelić i Krešimir Ćosić. Zvijezde “Elitea” nose imena Dražena Petrovića i Olivera Dragojevića.

Miroslav Radman i Dragutin Tadijanović otkrili su osobno svoje zvijezde.

Opatijski gradonačelnik Amir Muzur kazao je da je taj projekt važan za Opatiju zbog promidžbe te da će se tako najbrže i najtočnije pokazati svim opatijskim gostima koga se cijeni u Hrvatskoj.

Autor projekta je marketinška agencija “Apriori komunikacije”, a pokrovitelj grad Opatija. Nositelje zvijezda predložilo je povjerenstvo, a konačan odabir prepušten je građanima, glasačima po pozivu u oglasima u medijima, medijskim sponzorima projekta.

Povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika televizijskih kuća, Hrvatsko društva dramskih umjetnika, Hrvatske glazbene unije, Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih poslova, Hrvatskog olimpijskog odbora i drugih ustanova, nije predložilo nositelje u kategoriji “Elite”, već je to učinilo uredništvo tog časopisa.

Kamene zvijezde postavljene su u parter šetališta.

Izvor 


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake: